Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.10.12 / dotaz č. 36428
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda v je v současné době vypsán nějaký program na úsporu el.energie v průmyslových podnicích. Máme v plánu nakoupit zařízení na stabilizaci naší sítě a toto zařízení by nám přineslo cca. 20% úsporu el. energie.
V této chvíli žádná dotace bohužel k dispozici není.

Koncem roku (v listopadu) bude vyhlášeno nové znění programu EFEKT pro rok 2013. Předpokládá se, že zde bude možné žádat o dotaci na úspory v průmyslu. Sledujte proto stránky programu https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/. Pro představu se podívejte na podmínky podpory, jaké platily pro letošní rok. Pro rok 2012 ale již není možné žádat.

Teoreticky je možné využít ještě program EKO-ENERGIE, ale v současnosti žádná výzva není otevřena. Sledujte proto stránky agentury Czechinvest, která program spravuje. http://www.czechinvest.org/ Nelze vyloučit, že do konce roku 2013 ještě bude vypsána další výzva do tohoto programu.

V každém případě je nezbytné vyčkat na konkrétní znění aktuálního programu - jestli bude poskytována podpora hodící se pro váš případ.

Přejeme hodně úspěchů!
J. Beranovský, K. Srdečný
Odpovídá:  Ing., Ph.D., MBA Jiří Beranovský - EKIS Plzeň Ekowatt tisk