Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.12.13 / dotaz č. 44996
Dobry den,
Rekonstruji starsi RD a hledam optimalni skladbu podlahy. Bohuzel prostor pro skaldbu podlahy je velmi maly (nejmensi misto je 8 cm), soucasny podklad se vyznacuje nerovnostvmi. Zamyslena skladba je dreveny rost,vycpany vatou pro maxmimalni izolaci, qsb deska, masivni dubova podlaha 2cm. (bohuzel takovato skladba na 8cm je asi mimo normy).
Existuje nejaka skladba podlahy, ktera by umoznila maximalni mozne uziti izolace a pouziti masivni drevene podlahy? Existuje nejaka "sucha" varianta podlahy?

Varianta extrudovaneho polysterenu a betonu je bohuzel limitovana mocnosti betonu 4-5cm. Takze nepripada v uvahu.

Nevim zdali existuje jine vhodnejsi reseni?

Dekuji
Dobrý den,
skladba podlahy, kterou popisujete, je pro použití masivní podlahy vhodná. Pro zvýšení tepelného odporu podlahy doporučuji co nejvíce prostoru využít pro tepelnou izolaci, tzn. místo OSB desek zkusit použít například tenčí Cetris desky, a dále zvolit tepelnou izolaci s co nejlepšími tepelněizolačními vlastnostmi. Variantou k minerální vatě umístěné do dřevěného roštu je foukaná izolace nebo ještě lépe izolační pěna, jejíž vlastnosti jsou výrazně lepší.
Z položeného dotazu není patrné, jaké další vrstvy jsou pod zamýšlenou podlahou, ale pokud je podkladem pouze beton, požadavky normy splněny nebudou.
Odpovídá:  Ing. Petr Zahradník* - EKIS Praha, Seven
Téma:  Ostatní
tisk