Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

23.9.14 / dotaz č. 51681
Dobrý den.
Stavýme novostavbu s priznanými trámy.Mám dotaz na skladbu pultové střech se sklonem 23stupnů a použitím systému thermano!Systém thermanoje podobná ep pěně s alu povrchem.Hlavně by mě zajímalo jestli nemusím použít parozábranu když je tam alu povrh.
1.trámy
2.balubka
3.2x100mm.thermano
4.difuzní folie
5.latě
6.palená taška
Může se tenhle systém thermana použít i nasropy mezi místností a půdou?
Děkuji!
Dobrý den,

pro každý materiál udává výrobce jak se používá. Je to i v případě tohoto polského materiálu. Na Youtube se dá dohledat i video s pracovním postupem pro montáž šikmé střechy.
V tomto případě přelepují spáry hliníkovou páskou z obou stran a parozábranu tam nedávají. Jedná se o nenasákavý materiál, takže parozábrana by tam být nemusela. Nicméně na rovné střechy v nákresu tam parozábranu mají, předpokládám proto, že se nedají z vnitřní strany přelepit spáry, což je i Váš případ. Doporučuji Vám obrátit se projektanta, co tento materiál používá a má projekční podklady, nebo si je vyžádat od dodavatele nebo výrobce.
Tento materiál se používá do podlah, opět na stránkách výrobce jsou doporučené skladby a platí totéž co střechy, je nutné postupovat podle doporučení výrobce.
Z vaší informace jsem přesně nepochopil, kde máte půdu, když je použita pultová střecha, a jsou přiznané trámy předpokládám, že v interiéru.
Bohužel bez projektu nebo osobní prohlídky nejde dát konkrétní doporučení, za to je zodpovědný projektant, kterého poradna iEKIS nenahradí.


S pozdravem


Mach, EKIS Zlín
Odpovídá:  Milan Mach* - EKIS Zlín tisk