Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.10.14 / dotaz č. 53026
Dobrý den,
je prosím možná kontrola správnosti vypracovaného posudku pasivního RD energetickým specialistou?
V případě, že ano, s jakým nákladem bych musela počítat?
Děkuji.
Dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz a zájem o naše poradenství.

V dotazu neuvádíte, o jaký druh posudku se jedná a za jakým účelem byl zpracován, například pro dotaci NZÚ nebo jako součást projektové dokumentace pasivního domu apod. Dále co je důvodem pochybnosti o správnosti zpracovaného posudku.
Energetický posudek je vy\pracován na základě projektové dokumentace a obsahuje řadu vstupů a údajů, například výpočet ploch, tepelně technických vlastností a podobně. Pokud by tedy měl být zevrubně kontrolován, jedná se v podstatě o rozsah rovnající se zpracování nového. Za správnost a úplnost posudku odpovídá auditor, který je držitelem oprávnění získaného od MPO na základě přísných podmínek.
V rámci našeho energetického poradenství s Vámi rádi při bezplatné osobní konzultaci projdeme celý protokol i projekt a pokusíme se zodpovědět Vaše konkrétní dotazy. Energy Centre v Českých Budějovicích je jedním z poradenských a konzultačních středisek EKIS, které rozmístěním pokrývají celou ČR a proto bude pro Vás možná lepší v\užít některé v místě Vašeho bydliště. Poradenská střediska poskytují bezplatné a nezávislé poradenství v rámci dotace z MPO a v tomto směru je rozsah služeb shodný. Seznam středisek s telefonními kontakty, na kterých si lze sjednat bezplatnou konzultaci najdete na stránkách www.mpo-efekt.cz, - energetické poradenství EKIS – střediska EKIS.

Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č. Budějovice