Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.8.15 / dotaz č. 60448
Dobrý den, prosím o informaci, jak postupovat při žádosti o dotaci při zateplení rodinného domu /zelená úsporám/. Děkuji.
Dobrý den,
v současné době je program Nová zelená úsporám pro rodinné domy pozastaven, nicméně se jeho otevření pro rodinné domy očekává na podzim letošního roku.
Pro získání dotace je nutné splnit podmínky programu - tedy navrhnout opatření tak, aby splňovala podmínky programu. Splnění kritérií je ověřeno odborným posudkem.

Doporučujeme tedy v první fázi nechat si zpracovat odborný posudek energetickým specialistou (energetické hodnocení - energetický posudek, průkaz energetické náročnosti budovy), který vyhodnotí zda a za jakých podmínek váš objekt splní požadavky Programu a také projektovou dokumentaci zateplení objektu autorizovaným architektem, inženýrem nebo technikem činným ve výstavbě, která je povinou přílohou k žádosti.

Seznamy autorizovaných osob najdete na internetových stránkách www.ckait.cz a www.cka.cz. Seznam energetických specialistů najdete na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu www.mpo.cz.

Po otevření Programu můžete podat svou žádost (včetně příloh zpracovaných speciality) a po té je nutno realizovat opatření přesně dle návrhu do lhůty stanovené programem (18 měsíců) a následně doložit fondu všechny doklady.

Více informací naleznete také na stránkách programu http://www.novazelenausporam.cz/

S pozdravem
Ing. Lucie Kochová