Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.2.16 / dotaz č. 66221
Dobrý den,

minulý týden jsem podepsal s podomním prodejcem ComfortEnergy smlouvu na el.a plyn. Prodejce byl příjemný, vše vysvětlil, tarify jsme spolu porovnali a jejich jsou opravdu nižší, než naše původní s ČEZ a RWE na Kladně.
Jen jsem se poté na netu dozvěděl řadu stížnostím na tuto firmu, tak se chci zeptat, zda jsem neudělal chybu a zda se jedná o solidního dodavatele.
Ještě jsme si to vzájemně telefonicky nepotvrdili, mají volat.

Děkuji
Dobrý den,

je obtížné takto na dálku soudit - pokud jste si skutečně porovnali ceny silové energie a vychází nový dodavatel lépe, můžete pravděpodobně ušetřit. Doporučujeme ale zároveň dobře pročíst obchodní a smluvní podmínky, kde se mohou skrývat různé kličky nebo sankce (např. za předčasné ukončení smlouvy apod.). Upozornit musíme na to, že tato společnost dává smlouvy na dobu určitou s automatickou prolongací. Tj. jsou sjednány na dobu určitou (např. 2 roky) a poté když nejsou včas vypovězeny, se automaticky prodlužují. Tato společnost také používá podomní prodej a ze strany klientů jsme se setkali i s řadou klamavých praktik (např. rozdávání LED žárovek, na něž je ale ve skutečnosti podepisována kupní smlouva apod.).

S pozdravem

Jana Poncarová
Odpovídá:  Mgr. Jana Poncarová* - EKIS Plzeň Ekowatt tisk