Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.4.16 / dotaz č. 67938
Přeji hezký den a prosím zda bych Vás mohla poprosit o radu.Jedná se o podomní sepsání smluv energií a jako mnoho jiných jsem se nechala zmanipulovat .Navíc mě agent od B. E. neříkal pravdu,.B. E. nyní po nás požaduje pokutu 12300Kč.a další postihy.Už jsme dostali druhou upomínku a ačkoliv to odstoupení od B. E. vyřizuje T.G. ,která nám sehnala dodavatele X E., se kterou jsme už měli sepsané smlouvy(jako nový dodavatel) před B. E.,,tak se nedaří smlouvy zrušit.Nejsou to nynější dodavatelé a měli by nás připojit až v září2016 a v říjnu.2017.Je to trochu komplikovaný případ a asi bude potřeba vysvětlení.Neradi by jsme se dostali k soudu a tak raděj bych se poradila u Vás zda se dá něco dělat.Děkuji


Příjemné odpoledne
Dobrý den,

děkujeme Vám za dotaz!

Tyto případy bohužel nejsou ojedinělé.

Občanský zákoník udává lhůtu na odstoupení od smlouvy 14 dnů. Při podpisu smluv je důležité si pečlivě pročíst veškeré podmínky, dozvíte se tak i o případných sankcích při odstoupení od smlouvy (po zákonné lhůtě), což se zřejmě týká tohoto případu.

Doporučujeme Vám se obrátit na Energetický regulační úřad - oddělení ochrany spotřebitele (www.eru.cz) či vyhledat právní pomoc.

Přejeme Vám hodně štěstí,

s pozdravem

EKIS Zlín
Odpovídá:  Ing., Ph.D Martin Janča* - EKIS Zlín tisk