Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.5.16 / dotaz č. 69321
Dobrý den,
pro úsporu spotřeby centrálně dodávaného tepla do bytového domu (24 bytových jednotek) bych chtěla instalovat kompaktní předávací stanici Sympatik společnosti Systherm. Existuje nějaký dotační program, který by takové aktivity podpořil?
Dobrý den,
na dotace pro bytové domy v Praze je zaměřen program Nová zelená úsporám, případně program Panel2013+.

Program Nová zelená úsporám (www.novazelenausporam.cz) poskytuje dotace na snižování energetické náročnosti budovy (zateplování, výměnu oken) a také na přechod z vytápění fosilními palivy, případně elektřinou na jiné zdroje či instalaci solárního systému. Rekonstrukci předávací stanice program nepodporuje.

Program Panel2013+ (www.sfrb.cz/programy/uvery-na-opravy-a-modernizace-domu) nenabízí příme dotace, ale poskytuje zvýhodněné úvěry na opravy a modernizace bytových domů. V seznamu oprav a modernizací domů, na které lze poskytnout úvěr, je uvedena i modernizace otopné soustavy a regulace či oprava objektových předávacích stanic se zařízením pro přípravu teplé vody. Poskytnutí zvýhodněného úvěru by se tak na váš dům mohlo vztahovat.
Pro bližší informace kontaktujte přímo Státní fond rozvoje bydlení, který tento program zajišťuje. Kontakt naleznete na www.sfrb.cz.

S pozdravem
Zdeněk Ročárek

Odpovídá:  Ing. Zdeněk Ročárek - EKIS Praha EnergySim tisk