Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.6.16 / dotaz č. 69826
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na informace ohledně schvalování tarifů. Jde o to, že se budu stěhovat do bytu (panelák) a pracuji s počítačemi, které mají velkou spotřebu. Proto mě napadlo, že například pro D45d musíte mít doma nainstalovány přímotopy s příkonem 40% hlavního jističe, tak že bych si je dal nainstalovat a získal bych tím výhodnou cenu za elektřinu. S těmi počítači + ledničkou + elektrický sporák atd. by se mi to cenově vyplatilo.

Teď jen potřebuju vědět, jestli to má nějakou šanci, že to v bytě prošlo.

Děkuji za odpověď.
Dobrý den,

váš požadavek je možno řešit následujícím způsobem:
- u místně příslušné pobočky ČEZ distribuce podáte žádost o připojení. Tento formulář najdete také na www.cezdistribuce.cz v sekci formuláře.
http://www.cezdistribuce.cz/edee/content/file-other/distribuce/formulare/odberatele/formd20140521_zadostopripojenielzarizenikdsnn_form.pdf
- v záhlaví zaškrtnete "Změna stávajícího odběru - rezervovaný příkon"
- dále musíte v žádosti již uvést výčet uvažovaných spotřebičů a jejich instalované příkony
- tento formulář můžete odeslat "online" nebo vytištěný poštou
- do 30ti dnů dostanete odpověď, resp. smlouvu na nové podmínky
- po té si můžete domluvit elektrikáře, který po oznámení na ČEZ provede odplombování stávajícího jističe a jeho výměnu. Současně vám musí zajistit revizní zprávu.
- následně požádá o zpětné zaplombování nového jističe. Při této akci předáte zástupci ČEZ revizní zprávu, že práce byly provedeny odborně, kvalitně a zařízení vyhovuje bezpečnému a spolehlivému provozu.

...v dotazu neuvádíte jaký je stávající jistič (jednofázový x třífázový) a jaký jistič požadujete (jednofázový x třífázový)?
Pokud byste měl třífázový jistič, tak můžete příkon rozdělit do jednotlivých fází a možná byste ani nepotřeboval proudovou hodnotu 40 A.
...dále jen upozorňuji na to, že zvýhodněným tarifem získáte levnější silovou elektřinu, ale určitě budete platit vyšší stálý plat za rezervovaný příkon.
Proto bych doporučoval provést propočet na reálnou nebo aspoň předpokládanou spotřebu.

S pozdravem

Vladimír Baginský
Odpovídá:  Ing. Vladimír Baginský - EKIS Třanovice C.E.I.S. (Český Těšín)
Téma:  Elektřina
tisk