Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

22.7.16 / dotaz č. 70586
Dobrý den,
dotaz je, zda momentálně existuje nebo se připravuje program na podporu (dotační) elektrifikace - jedná se o horské oblasti - chaty, ubytovny.

Děkuji
Dobrý den,
finanční podporu na elektrifikaci by bylo v současné době obecně možné čerpat z dotačního programu OPPIK II výzvy Smart grids nebo Nízkouhlíkové technologie. Záleží však na záměru a celkovém plánovaném rozsahu. Tyto dotační tituly jsou zaměřeny především na realizaci tzv. "chytrých sítí", tedy sítí s nasazením automatizovaných dálkově ovládaných prvků v distribučních soustavách, nasazení technologických prvků řízení napětí a výběrové osazení měření kvality elektrické energie v distribučních soustavách, řešení lokální bilance řízením toků výkonu mezi odběrateli a provozovatelem distribuční sítě, apod. Rovněž by bylo možné z tohoto dotačního titulu získat finanční podporu na realizaci LDS soustavy s využitím obnovitelných zdrojů. Doporučujeme sledovat aktuální informace dotačního titulu na níže uvedených webových stránkách: http://www.czechinvest.org/op-podnikani-a-inovace-pro-konkurenceschopnost

Případně by bylo financování elektrifizace možné ve spolupráci s některými distribučními společnostmi, záleží však rovněž na záměru a rozsahu provedení.

V případě dodání více informací o Vašem projektu jsme Vám schopni na tuto otázku podat bližší odpověď. V tomto ohledu lze využít osobního poradenství v prostorách naší kanceláře.

S pozdravem
Ing. Michal Čejka
Odpovídá:  Ing. Michal Čejka* - EKIS Praha Porsenna tisk