Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.2.17 / dotaz č. 77299
Dobrý den,
mám otázku týkající se výzvy úspora energií II - OP PIK.
1)Existuje seznam certifikovaných zpracovatelů energetických posudků pro výzvu Úspora energií II OP PIK pro účel podání žádosti o dotaci článek 9.4.h) výzvy. "Energetický posudek,podle § 9a odst. 1 písm. e)zákona č.406/2000Sb.,o hospodaření energií,
v platném znění,zpracovaný podle vyhlášky č. 480/2012 Sb. o energetickém auditu a energetickém posudku,ve znění vyhlášky č.309/2016 Sb."
2)Mohli byste mi dát odkaz/případně kontakty v MS kraji a jaké finanční prostředky si řádově na takový energetický posudek mám rezervovat?
3)Odvíjí se cena energetického posudku od rozsahu opatření/úprav sloužících ke snížení energetické náročnosti objektu (v tomto případě pro komerční využití právního subjektu).
4)Kolik času takový posudek zpracovateli přibližně zabere a jaké podklady bych si měl pro urychlení jeho práce připravit?
Děkuji za rychlou odpověď a přeji pěkný zbytek dne
Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz.

ad1. Seznam certifikovaných auditorů naleznete na na stránkách MPO, viz odkaz https://www.mpo-enex.cz/experti/ExpertList.aspx. Zde si můžete najít energetického auditora dle místní příslušnosti.
ad2. V rámci I-Ekis nejsme oprávněni touto cestou poskytovat kontakty na konkrétní osoby, toto je možno projednat na osobní schůzce. Nevím o jak rozsáhlý objekt se jedná a z tohoto důvodu je složité Vám sdělit přibližnou cenu.
ad3. Ano cena energetického posudku se odvíjí od složitosti a velikosti posuzovaných objektů. Dále se cena odvíjí od Vámi poskytnutých podkladů (projektová dokumentace). Je vhodné mít projektovou dokumentaci v elektronické podobě.
ad4. Jak je uvedeno výše časová náročnost souvisí se složitosti a velikosti posuzovaných objektů a poskytnutých podkladů. Důležité je připravit projektovou dokumentaci (stavební, TZB) a spotřeby energií za poslední 3 roky zpátky (elektřina, teplo).

S pozdravem

Kaleta Tomáš
Odpovídá:  Ing. Tomáš Kaleta* - EKIS Ostrava KEA tisk