Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

22.2.17 / dotaz č. 77728
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak postupovat při výpočtu průkazu ENB. Máme objekt, 3NP, (administrativní provoz + dílny). Dílny jsou jen cca 1/5 objemu objektu a navíc jen v části 1.NP. Problém je, že jedna část tohoto celého objektu má dle katastru číslo popisné i parcelní, a druhá část objektu je dle katastru nem. definována jako jiná budova bez č.p. a čísla evidenčního, ale s vlastním parcelním číslem.

Otázka: vypracovat 1 průkaz ENB (obě části budovy dohromady) nebo 2 samostatné průkazy ENB (1.PENB na část bez čísla popisného/evidenčního a 2. PENB na část s číslem popisným)?

Děkuji Vám za odpověď
Vážený pane kolego,
podle vašeho popisu nejde o dvě části jedné budovy, ale jde o dvě samostatné budovy, protože každá je v katastru nemovitostí zapsaná zvlášť. Měl byste tedy zpracovat PENB na každou budovu samostatně.

Pokud byste zpracoval PENB pro obě budovy dohromady, měl by patrně větší vypovídací schopnost pro vlastníka. Státní správě byste ale zkomplikoval přehled o majetku občanů a firem, protože PENB byste do sledovacího systému ENEX zadal asi jen pro jednu z budov.

S pozdravem
K. Srdečný