Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.3.17 / dotaz č. 78364
Dobrý den,
jsem ráda, že lze využít a jsou k dispozici služby pro veřejnost energetického konzultačního a informačního střediska EKIS.

Měla bych dotaz ohledně KOTLÍKOVÝCH DOTACÍ, které se připravují.

1. Rodiče vlastní rodinný dům v okr. Frýdek-Místek, topí pouze Plynovým kotlem, a chtěli by využít kotlíkových dotací na Plynový kondenzační kotel?! Lze v takovém případě dosáhnout na dotace? Co by museli splňovat a co by bylo požadováno? Nebo není nějaký jiný dotační titul, v kterém by bylo možné využít dotace na nový plynový kotel?

2. Kdy a jaké budou podmínky a požadavky na Kotlíkové dotace?

Děkuji za odpověď.



Dobrý den,
bohužel pro rodinné domy není možné žádat o podporu na výměnu plynového kotle za jakýkoli nový. Podmínkou je vyměnit kotel na tuhá paliva. Za např. ve vašem případě plynový, který splňuje příslušné parametry a je zapsán v seznamu vydaném pro konkrétní výzvu.
Pokud se jedná opravdu o rodinný dům, tak žádné jiné dotace neznám. Ještě je možnost se informovat přímo na obci zda nemají nějaké svoje místní dotace, ale u plynového kotle nepředpokládám.
ad 2. Jak dnes proběhlo v médiích a je zřejmé z http://lokalni-topeniste.kr-moravskoslezsky.cz/ sekce aktuality, nejdříve v červnu 2017.