Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.4.17 / dotaz č. 79508
Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o zprostředkování kontaktu na osoby/firmy, které zpracovávají kompletní energetický posudek a žádost pro podání dotace NZÚ v regionu České Budějovice. Potřebuji zateplit stávající rodinný dům a chtěl bych na to čerpat dotaci NZÚ. Rád bych se pak na tyto firmy obrátil s poptávkou a ujasnil podmínky.

Předem Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den a děkujeme za Váš dotaz.
Zprostředkovávání kontaktů na osoby či firmy, které zabezpečují zpracování požadované dokumentace pro žádost o dotaci podle programu Nová zelená úsporám není předmětem naší činnosti. Potřebnou projektovou dokumentaci může zpracovat držitel autorizace podle zákona č. 360/1992 Sb. Seznam autorizovaných osob je uveden na internetových stránkách www.ckait.cz.
Energetický posudek může zpracovat pouze energetický specialista. Seznam energetických specialistů je uveden na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu www.mpo.cz. Na stránkách www.novazelenausporam.cz je dále uveden seznam výrobků a technologií (SVT) a Seznam odborných dodavatelů (SOD). Tyto seznamy uvádějí materiály, výrobky a technologie které je možno použít pro realizaci plánovaných opatření. Někteří z dodavatelů spolupracují s projektanty a energetickými specialisty a mohou proto realizovat úsporná opatření včetně vyřízení administrativních náležitostí

Ing. Jaroslav Winkler, energetický poradce ECCB