Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.7.17 / dotaz č. 83418
Dobrý den,mám dotaz ohledně rozúčtování nákladů na ÚT,ohřev TV,TV a SV.Já jsem byt užíval od 1.1.2016-31.8.2016 a nový vlastník,kterému jsem byt prodal od 1.9.2016-31.12.2016.Jde o to,že se rozúčtování provedlo celkově za rok a nový majitel dostal přeplatek za rok 2016 ve výši 8 562 Kč a já si myslím,že určitou částku bych měl dostat i já.Mám veškeré dokumenty o vyúčtování své i nového majitele.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Vážený pane,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Pro Váš případ bude rozhodující rozdělit spotřeby na část užívání nemovitosti před a po předání. K tomuto účelu by bylo vhodné mít předávací protokol k uvedenému datu, ve kterém jsou uvedené dílčí spotřeby na vodoměrech, případně oděčty z měřičů spotřeby tepla. Pokud toto nemáte k dispozici je rozdělení spotřeb velmi problematické. Museli bychom vědět pro část vytápění odběrovou křivku celého domu a s určitou mírou nepřesnosti udělat diagram pro Váš byt. Pro odběr TV a SV je však rozhodující odečet na vodoměrech.
Pokud budete chtít vše můžete osobně probrat v našem středisku v provozních hodinách nebo po předchozí telefonické domluvě.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna tisk