Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.9.17 / dotaz č. 85106
Dobrý den,
ve zděděném, přes sto let starém domě, užívaném aktuálně jako chalupa, výhledově jako trvalé bydlení, uvažuji o některých úpravách - výměna a rozšíření otopného systému, výměna oken, možná nucené větrání s rekuperací apod. Samozřejmě bych rád, pokud by to bylo možné, využil podpory v rámci projektu nová zelená úsporám. Bohužel stávající stále připojený nevyhovující kotel na pevná paliva jsem loni nahradil krbovými kamny(s výměníkem), které nejsou uvedeny na seznamu výrobků a tudíž na něj nelze získat podporu.

Není my jasné zda by bylo možné žádat o podporu na vše současně, nebo na každou dílčí rekonstrukci samostatně. Dle různých informačních zdrojů na internetu i pochybuji, zda se vynaložené úsilí spojené s žádostí o tuto podporu vůbec vyplatí.

Děkuji
Dobrý den,
pro přesné rozhodnutí by bylo vhodné vidět stavební výkresy objektu, nicméně ve Vašem případě by do oblasti podpory zcela jistě spadala opatření stavebního charakteru a instalace nuceného větrání (na všechna opatření by se žádalo společně v rámci jedné žádosti). U stavebních opatření lze výši dotačního nároku odhadnout na základě zateplovaných / měněných ploch jednotlivých konstrukcí. Výpočet pro Vás rádi provedeme, bude třeba předložit projektovou dokumentaci objektu či jeho jednoduché zkreslení a základní fotodokumentaci (pohledy na fasády).

Pro přesnější info mi případně kdykoliv zavolejte, rád Vám vše vysvětlím,

Jan Kárník, energetický poradce EKIS Rakovník
603 242 125
Odpovídá:  Ing. Lubomír Tichý - EKIS Rakovník Ing. Tichý tisk