Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.10.17 / dotaz č. 86585
Dobrý den,
se ženou plánujeme výstavbu RD v pasivním standardu a předtím než začneme se stavbou bych rád využil Vašich bohatých zkušeností ve formě konzultace.
Rád bych s Vámi probral možnosti umístění domu na pozemek, různé typy vytápění, výpočet TZ pomocí PHPP, rozmístění a velikosti oken apod.
Chci se tedy nejdříve zeptat, co by pro Vás bylo ideální, abych si s sebou přinesl na schůzku? Bude stačit jen nějaká naše představa a půdorys? Nebo bude lepší se za Vámi zastavit s již hotovým projektem?
Jde mi o to, jestli je lepší absolvovat u Vás návštěvu nyní, když ještě nemáme pozemek a projekt. Nebo až to budeme mít zajištěné.

Dobrý den,
myslím si, že je lepší si domluvit schůzku ještě teď, kdy je možné vše ovlivnit. Při hotovém projektu, se již celá řada věcí nedá ovlivnit, případně stojí nějaké vícenáklady (například jen za přepracování projektu). Je dobré, pokud se dům navrhuje optimalizovaný již od začátku. Na schůzka stačí vaše představa domu případně pozemku. Vše prodiskutujeme, projdeme možnosti a na základě tohoto následně zadáte vypracování projektové dokumentace.
Odpovídá:  Ing. Libor Hrubý* - EKIS Brno CPD
Téma:  Vytápění
tisk