Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

29.5.19 / dotaz č. 107879
Dobrý den,
pro našeho zákazníka zjišťujeme možnost dotace na výměnu zdroje tepla na hotelu v ČR, chce nahradit stávající el. přímotopy za tepelná čerpadla. Hotel má cca 21 pokojů. Existuje nebo bude v blízké době nějaká možná dotace? Jste schopni ji vyřídit?

Děkuji
Vážený pane,
dotace na úspory energií, případně výměnu zdroje (náhrada přímotopů za tepelná čerpadla) v podnikatelském sektoru jsou poskytována v rámci Operačního programu Podnikání a inovace (OPPIK), podprogram Úspory energie.

V současnosti však není otevřena výzva, kde bylo možno žádat. Protože OPPIK poběží do roku 2020, je pravděpodobné, že nějaká výzva ještě otevřena bude. Sledujte stránky OPPIK:
https://www.agentura-api.org/programy-podpory/uspory-energie/

Pozor: v minulých výzvách nebyly výslovně podporovány "komerční turistická zařízení jako hotely, volnočasová zařízení, lázně, restaurace" aj.

Další dotační programy podporující výměnu zdrojů tepla (Operační program Životní prostředí, Nová zelená úsporám) nejsou určena pro podnikatelský sektor.

Vyřízení dotace přesahuje rozsah bezplatného poradenství. Pokud by váš klient potřeboval zpracovat energetický posudek (povinná součást žádosti o dotaci), vyberte si zpracovatele ze seznamu: expertů:
https://www.mpo-enex.cz/experti/ExpertList.aspx

S pozdravem
K. Srdečný. EkoWATT

Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt tisk