Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.9.19 / dotaz č. 111160
Dobrý den, program ENEX neumožňuje při podávání hlášenky vybrat více než jedno číslo popisné. Jak tedy postupovat při PENBu pro budovu, která zahrnuje více čísel popisných ? Vygenerovat více hlášenek pro každé č.p. zvlášť a nebo vygenerovat jenom jedno číslo ? Druhý dotaz je, co dělat když se název obce shoduje s jinými obcemi - např. Nová Ves - v roletě máte nabídku asi deseti Nových Vsí a není poznat, která je ta vaše Nová Ves. Děkuji
Dobrý den,
ano máte pravdu, ENEX skutečně neumožňuje zadat více než jedno číslo popisné. Obvykle to řešíme tak, že zadáváme pouze jedno číslo popisné, je nutné vybrat pouze jedno. Pokud máme například vícevchodový bytový dům, udává se číslo popisné vchodu, který je sídlem vlastníka (SVJ, družstvo) nebo je udáváno jako korespondenční adresa. Určitě negenerujte více hlášenek pro jeden PENB jen kvůli více číslům popisným.
Ohledně Vaší druhé otázky. Zde je nutno hledat. ENEX umožňuje zadat obec a č.p. a tlačítkem "najít adresu(y)" všechny obce s č.p. a těch může být víc. Pak je nutné specifikovat přesněji. Pokud vezmu v úvahu Váš příklad Nová Ves, tak je to obvykle část nějaké jiné obce. Pak je nutné zadat název obce, pod kterou Nová Ves spadá a č.p... V roletě pak je možnost vyhledat i číslo popisné a název té správné obce. Zatím jsem se nesetkal s případem, že by to tímto způsobem nebylo možné nalézt. Pokud se přesto nedaří, je ještě možné zvolit, že "Budova nemá adresu" a dohledat objekt přes katastrální území a parcelní číslo.
S pozdravem Tomáš Kupsa
Odpovídá:  Ing. Tomáš Kupsa* - EKIS Praha DEK tisk