Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.9.19 / dotaz č. 111222
DObrý den,
připravuji projekt výstavby půdní bytové jednotky v Praze ve starší cihlové zástavbě a aktuálně řeším jakým způsobem řešit jak topení tak klimatizaci půdního bytu. Uvítal bych informace a případně i kontakty na energetické specialisty/projektanty, kteří by byli schopni posoudit možné varianty a poskytnout mi doporučení. Případně i zpracovat následně projekt.

Děkuji.

Dobrý den,
z dotazu mi není úplně zřejmé, zda připravujete projekt z pozice investora nebo z pozice projektanta. Pokud z pozice investora, pak budete určitě potřebovat služby projektanta. Předpokládám, že většina projektantů bude pro Vás schopna zajistit kompletní projekt výstavby půdní bytové jednotky se všemi potřebnými profesemi - tedy včetně projektu TZB (technického zařízení budov, do kterého spadá i vytápění a klimatizace). Seznam autorizovaných projektantů můžete najít na stránkách ČKAIT - http://www.ckait.cz/autorizovane-osoby. Je zde možné vyhledávat přes různé filtry.

Pokud připravujete projekt s pozice projektanta a potřebujete s nějakým specialistou optimalizovat projekt z hlediska energetické náročnosti systémů vytápění a chlazení, pak bych doporučoval oslovit energetického specialistu s poptávkou energetické studie. Energetický specialista může provést výpočet energetické náročnosti různých variant vytápění a chlazení, které jsou pro daný půdní byt možné, jednotlivé varianty porovnat a následně doporučit nějakou k realizaci. Seznam energetických specialistů najdete zde: https://www.mpo-enex.cz/experti/. Studii tohoto typu je možné případně poprat také u Atelieru DEK - poptávkový formulář zde: https://zakazky.atelier-dek.cz/poptavka/.

S pozdravem Tomáš Kupsa
Odpovídá:  Ing. Tomáš Kupsa* - EKIS Praha DEK
Téma:  Vytápění
tisk