Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.3.21 / dotaz č. 124654
Dobrý den,

prosím o informaci ohledně PENB průkazu a dotaci na fotovoltaiku. Na plánovanou novostavbu nám byl vypracován PENB štítek, jelikož jsou TZ domu 4kw, plánujeme do domu el. podlahové topení + krbová kamna a aktivní rekuperaci s ohřevem TUV. Tento stav bohužel v PENB štítku nevyšel, takže jsme nechali do průkazu zapracovat FVE panely s bateriemi. Rád bych ale na FVE panely uplatnil dotaci Nová zelená úsporám C3.7, je to možné pokud již je uvedeno FVE v průkazu? Nebo jak postupovat abychom mohli uplatnit dotaci na novostavbu B.0 a FVE C3.7? děkuji
Odpověď:
Dobrý den,
V rámci dotační výzvy Zelená Úspora bude potřeba tento PENB předělat dle požadavků této výzvy – ve výpočtovém programu se zadá kritérium pro tuto dotační výzvu a tím se formulář trochu změní – je více podrobný.
V tuto chvíli máte PENB zpracovaný pro Stavební Povolené – dotační PENB je více podrobný věnuje se detailněji všem aspektům…atd. Ideální aby tento PENB zpracoval stejný En. Specialista neboť bude pokračovat v původním protokolu…a tedy cena bude levnější než kdyby začínal bez tohtoto PENBU.
Postupy, návody, tel. Čísla na bezplatné poradenství nejdete na stránkách: https://www.novazelenausporam.cz/

S pozdravem
David Sýkora
Odpovídá:  Ing., Ph.D. David Sýkora* - EKIS Ostrava Ing. Sýkora tisk