Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

31.5.21 / dotaz č. 126682
Dobrý den...budou dotace na tepelná čerpadla i v roce 2022? Jakou dotaci mohu žádat letos? Dokážete mi spočítat tepelnou ztrátu domu? Děkuji M.
Dobrý den,
Dotace na tepelná čerpadla jsou a pravděpodobně i nadále budou. Pokud máte na mysli výměnu tepelného čerpadla za stávající kotel využívající neobnovitelný zdroj energie existuje dotační program "kotlíkové dotace". Ten probíhá formou výzev a to 1-2 x do roka. Další výzva je uvažována pro rodiny s menším příjmem. Přesné znění by mělo být známé v letních měsících viz https://www.kr-kralovehradecky.cz). Další dotační program podporující instalaci nového tepelného zdroje je program „nová zelená úsporám“. Tento program bude pomalu také končit, ale zároveň se pracuje na nových podmínkách programu, které by měly být pravděpodobně obdobné. Nová zelená úsporám registruje žádosti průběžně. (viz https://www.novazelenausporam.cz/)


Tepelné ztráty rodinného domu dokážeme spočítat, stejně tak, jako každá firma věnující se oblasti projektovaní topení či energetického auditorství.