Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.1.22 / dotaz č. 134966
Dobrý den,
Zahájil jsem rekonstrukci domu. Budu měnit stávající plynový kotel za nový kondenzační. V přízemí bude podlahové topení a v podkroví čtyři radiátory. Budou se zateplovat podlahy, strop a střecha. Ke stávající rekonstrukci nemám žádný projekt. V podkroví budou čtyři střešní okna. Kolik peněz je možné čerpat z dotace Nová zelená úsporám?

Děkuji
Dobrý den,
na výměnu plynového zdroje není poskytována dotace.
Na zateplení obálky a výměnu oken a dveří lze čerpat dotaci, a ve výši 2200,- Kč/m2 měněných oken a dveří a 600,- Kč/m2 zateplované podlahy a stropu.

Je potřeba dosáhnout předepsaných hodnot součinitele prostupu tepla, čemuž orientačně odpovídají tyto parametry:
.. okna a dveře s izolačním trojsklem
.. podlahy na terénu zatepleny 150 mm EPS 100 (podlahový polystyrén)
.. stropní konstrukce zatepleny minerální vatou tl. 320 mm.

Další dotace je také na projekt a posudek ... ve výši 25 000,- Kč. Tento, spolu s odborně technickým dozorem je nezbytný pro dotaci.
V rámci NZÚ se nabízejí další možnosti čerpání dotací ... např. vyšší dotace na zateplení v případě, že provedete také zateplení obvodových stěn; dotace na instalaci termického nebo fotovoltaického systému; dotace na instalaci vzduchotechniky s rekuperací; dotace na využívání dešťové vody, atd.

Vzhledem ke vzdálenosti Vašeho domu od našeho střediska EKIS doporučuji sjednat si osobní konzultaci. Tato je zdarma, nezávazná a zcela jistě Vám tak budeme moci poskytnout informace ještě podrobnější, než v této písemné komunikaci. Volejte na kontaktní telefon 776 021 958 nebo pište na uvedený email vojtech.bilek@seznam.cz
Za středisko EKIS Veselí nad Moravou - Vojtěch Bílek
Odpovídá:  Ing. Vojtěch Bílek ml. - EKIS Veselí nad Moravou Ing. Bílek tisk