Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.9.22 / dotaz č. 142159
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat k úspornému tarifu. Někde se píše, že je pro všechny domácnosti, jinde, že je pro domácnosti, co mají smlouvu k srpnu 2022.
Nyní jsem v nájmu, kde má smlouvu na sebe majitel. V říjnu se budeme stěhovat do novostavby, tedy se bude sjednávat nová smlouva na elektřinu, a to nejspíše za ty nejhorší podmínky. Vztahuje se na náš také úsporný tarif, případně, jak o něj dodatečně zažádat?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
Pomoc od státu obdrží všechny domácnosti, které mají smlouvu s dodavatelem elektřiny bez ohledu na to, jestli používají primárně plyn, elektřinu, nebo jestli mají vytápění zajištěno přes centrální vytápění či domovní kotelny. 23.srpna se stanoví jakou výši podpory lidé získají v závislosti na typu sazby. Dle informací na stránkách ministerstva průmyslu energiezamene.cz se píše, že letos dostanou automaticky zvýhodnění všechny domácnosti, lze tedy předpokládat, že to bude automatické i pro Vás, ikdyž budete mít smlouvu až v říjnu. Pro příští rok je potřeba v případě centrálního zdroje tepla, aby SVJ předalo distributorovi informaci o počtu bytů.

S pozdravem
jiří TEncar
Odpovídá:  Ing., Ph.D. Jiří Tencar - EKIS Praha Ecoten tisk