Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.9.22 / dotaz č. 142570
Dobrý den, můj dotaz se vztahuje k novému nařízení vlády č.263/2022.
V bytovém domě společenství vlastníků je celkem 75 bytových jednotek a z toho je 25 bytových jednotek odpojeno od společného vytápění kotelnou domu, protože mají svůj vlastní plynový kotlík v bytě. Domovní kotelna tedy vytápí pouze 55 bytových jednotek. Jaký počet bytů má SVJ uvést do přílohy č.2 k nařízení vlády 263/2022 v části : Počet bytových jednotek (bytů) v domě s byty určených k bydlení ?

Předem děkuji za odpověď
Vážená paní,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Pro správné uvedení počtu bytů do přílohy č.2 k nařízení vlády 263/2022 je rozhodující počet bytů, které odebírají teplo z centrální kotelny do jednotlivých bytů v bytovém domě. Znamená to uvést počet bytů napojených na centrální kotelnu s tím, že na uvedený počet bytů bude poukázán příspěvek dle vašeho odběrného místa = plynoměru. Ostatní byty budou dle odběrných míst automaticky informování svým dodavatelem energie o výši příspěvku a následně jim bude sleva zaúčtována do jejich vyúčtování.
Pokud by jste potřebovala doplňující informace jsou k dispozici na webu https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/otazky-a-odpovedi-k-uspornemu-tarifu---269019/.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna tisk