Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.9.22 / dotaz č. 142604
Dobry den, mam dotaz ohledne fixace elektriny. Konci me v rijnu tohoto roku fixace u CEZ a nabidli me obnovit možnost fixovat cenu na 3roky za vice nez 3xnasobnou cenu tj. 7,731 Kč/kWh u sazby D56d. Tocim rocne cca 13tis kW, protože i topim el. planuji instalaci tepelneho cerpadla, ale nemohu se rozhodnout jestli fixovat na tak dlouho nebo spise nefixovat a pockat na zastropovani el.energie a vzit napr. energii bez zavazku viz cenik nize, kde je cena cca 8,7 kč/kWh a pozdeji napr. prejit k jinemu dodavateli ci pockat na lepsi ceny.. poradite? https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2022/moo/cez_cenik_elektrina_elektrina_bez_zavazku_moo_2022_cezdi_07_2022_web.pdf dekuji
Dobrý den,
v současné době, kdy se cena elektrické energie mění velmi rychle, není vhodná fixace ceny elektrické energie na dlouhou dobu.
Doporučuji udělat si průzkum, jaké cenové podmínky nabízí ostatní dodavatelé elektrické energie. K porovnání cen elektrické energie vám může pomoct nástroj na stránkách ERÚ:
https://www.eru.cz/srovnani-nabidek-elektriny
Odpovídá:  Ing. Karel Pejchal - EKIS Praha Enviros tisk