Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

28.10.22 / dotaz č. 145164
Dobrý den, uvažujeme o fotovoltaice, ale nechceme být obětí nějakého podvodu, nebo platit nepřiměřenou cenu za nějaké nevyhovující nebo zastaralé řešení.
Existují nějací nezávislí poradci, kteří by nám pomohli vyznat v nabídce a navrhnout nám , jak to udělat, podívat se na nabídky co máme a případně nás i odradit?
Můj muž je Angličan, jakákoli firma co k nám vejde automaticky navyšuje ceny protože si myslí že na to máme, on se nedomluví ohledně technických detailů a já tomu opravdu nerozumím a nemám kapacitu se to učit.
Prostě mi přijde divné, že přijde obchodní zástupce FVE firmy, koukne se, kde je jih a do druhého dne nám pošle super nabídku na mail, jako že toto je to nejlepší. To je běžná praxe a fakt se bojím, že je to jen tahání peněz z lidí.
Pak koukám jako blázen na videa, kde chlapík vykládá, že několik měsíců ladil s dodavatelem FVE, jak to řešení bude vypadat. Tomu bych rozuměla líp, ale nemám znalosti na to, toto správně dojednat.
Děkuji
Vážená paní, děkujeme za váš dotaz.
Na trhu působí velké množství dodavatelů, v různé kvalitě. Je potřeba si kromě technických údajů pečlivě hlídat i právní a obchodní podmínky dodávky.
Doporučuji vám si pročíst seriál v HN:
https://hn.cz/tagy/Zapisky-solarnika-356385
Konkrétní nabídku si můžete nechat zkontrolovat bezplatně v některém středisku EKIS, viz:
https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS
S pozdravem
K. Srdečný