Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.12.22 / dotaz č. 148746
Dobrý den vážený pane Mrkvičko,
pod heslem "podej čertovi prst..." mám na Vás ještě další prosbu, zda byste nezpracoval návrh zateplení vnějšího pláště na celý RD.

V příloze posílám PD celého RD + vstupní dveře.

Materiál zdiva: kuchyň, koupelna, spíž - cihla, ložnice, kotelna a WC - pórobetonové tvárnice šedé.

Okna do kotelny a WC zůstala původní zdvojená dřevěná, vstupní dveře jsou z masívu, po svislých stranách kolem zárubní jsou skleněné luxfery 20x20 cm, nad dveřmi 10x20 cm. Svislé luxfery jsou překryté cca 7 cm vnější izolací. Tyto dveře bychom chtěli vyměnit za plastové, poptala jsem firmu VEKRA a SVÉT OKEN, čekám na CN.

Kdysi v pravěku jsme nechali zateplit vnější plášť koupelny, kuchyně, ložnice, chodby a kotelny, ale zeď kotelny s komínem + WC zateplená není. Zateplení bylo provedeno polystyrénovými deskami o tloušťce 5 cm + finální omítka SP2. Tenkrát jsme my ani firma, která práce prováděla, neuvažovali o větší tloušťce zateplení a to ještě ten náš soused byl občas přístupný nějakému jednání. Ptám se, kdybychom chtěli zlepšit zateplení přední části RD, zda je možné na stávající zateplení přidat další vrstvu polystyrénu nebo se musí stávající strhnout a udělat vše znovu?
Dobrý den vážená paní. Váš dotaz je zajímavý. V rámci programu NZÚ Light je pro vás připraveno maximálně 150 tisíc Kč. To co píšete je na komplexní řešení zateplení obálky domu. Bylo by lepší využít dotační titul Nová zelená úsporám, kde je připraveno pro klienty mnohem víc peněz, ale je nutno komplexně vyřešit energetickou bilanci celého domu. Tedy vytápění, rekuperaci, FVE, zateplení obálky (okna, dveře střechu). Je to složitý proces, ale vyplatí se to.
koukněte na: https://novazelenausporam.cz/rodinne-domy/
S pozdravem
Martin Mrkvička
M-EKIS Lázně Toušeň
Odpovídá:  Ing. Martin Mrkvička - M-EKIS Lázně Toušeň, Ing. Mrkvička
Téma:  Ostatní
tisk