Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

31.12.22 / dotaz č. 149549
Dobrý den,
žiji ve vlastním stavení, které se snažím renovovat. Vyměnil jsem střešní krytinu a potřebuji ještě celou střechu zateplit. Zároveň mám v plánu vyměnit domovní dveře a okna. Jsem důchodce 75 let, a proto bych chtěl využít nový dotační titul "Zelená úspora Light". Můžete mi prosím poskytnout bližší informace a pomoci s podáním žádosti?
Dotační program Nová zelená úsporám Light je určen pro vlastníky rodinných domů, kteří mají v RD evidován trvalý pobyt před 12.9.2022 a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti starobní důchod nebo inv.důchod 3.stupně nebo příspěvek na bydlení.
Podrobnější informace a Odborné posudky nutné pro podání žádosti budeme vydávat v týdnu od 2.1.2023. Budeme Vás kontaktovat ohledně případné osobní návštěvy na místě.
Upozorňuji, že pro získání dotace na Zateplení střechy ve výši 120 000 Kč je podmínkou zateplení celé střešní konstrukce nad vytápěným prostorem rodinného domu, požadovaná tl.zateplení je min.300mm.
Pro dotaci na vstupní dveře i vyměňovaná okna je třeba pořídit fotodokumentaci před výměnou. Nové vstupní dveře musí mít tepelněizolační výplň a případné zasklení dvojsklem nebo trojsklem. Nová okna musí mít rám tl.min70mm a být zaskleny trojskly, je možná i repase špaletových oken s osazením dvojskel do vnějších křídel.