Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.1.23 / dotaz č. 151437
Dobrý den, potřebuji vaši osobní návštěvu pro pomoc využít programu Nová zelená úsporám Light. Jde výměnu vchodových dveří a oken pro důchodce.
Dobrý den,
Celý postup je velmi přehledně popsán na webových stránkách
Nová zelená úsporám Light – Nová zelená úsporám (novazelenausporam.cz)
Současně Vám doporučuji důkladně prostudovat Závazné pokyny pro žadatele, které jsou ke stažení na odkaze
Dokumenty pro NZÚ Light – Nová zelená úsporám (novazelenausporam.cz)
případně i další dokumenty Vzor odborného posudku a Vzor závěrečné zprávy, z nichž vyplývá jednoduchost administrace žádosti.
V případě, že splňujete podmínky pro získání dotace, můžeme Vám zdarma pomoci při výběru opatření a s vystavením odborného posudku, který je základem pro podání žádosti.

Podmínky pro získání dotace na výměnu oken jsou specifikovány jednoduše a jednoznačně, tedy v případě, že nemovitost okna dosud vyměněná nemá, doporučuji co nejdříve zajistit závaznou nabídku (nebo více nabídek) na výměnu oken, případně i venkovních dveří, neboť tato položka nejvíce ovlivní celkový rozpočet a příslušnou výši dotace.
Další opatření je vhodné vybrat přímo na místě tak, aby byl dodržen Vámi stanovený cenový limit s ohledem na maximální energeticky úsporný účinek při dodržení dotačních podmínek. V případě nejasností Vám nabízím průběžnou konzultaci na t.č. 777847723.

Před podáním žádosti musí mít žadatel nezastupitelně zřízenou elektronickou identitu občana. Současně je třeba připravit potřebnou dokumentaci stávajícího stavu dle seznamu v kapitole č. 4 Závazných pokynů pro žadatele.
Osobní návštěvu k pomoci na místě je možno dohodnout dle kapacitních možností na t.č. 720508002.

S pozdravem Jiří Malkovský

Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský - EKIS Vysoké Mýto Czechia-Moravia tisk