Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.2.23 / dotaz č. 152466
Dobrý den,
chtěl bych požádat o dotaci na výměnu oken, dveří zateplení stropu a podlahy. Bohužel ze získaných informací nemám jistotu, že ji mohu získat. Prosím o konzultaci o možnosti tuto dotaci získat.
Vážený pane,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Předpokládám, že se jedná o dotaci NZU light. V prvé řadě je nutné určit zda jste oprávněnými žadateli. Žádat může pouze majitel nemovitosti, který je současně starobním důchodcem nebo osobou pobírající podporu na bydlení či 3. stupeň invalidity. Pokud v domácnosti bydlí osoba, která toto nesplňuje není možné o dotaci v tomto programu žádat.

Odborný posudek i závěrečnou zprávu Vám zabezpečíme v rámci programu MPO EKIS zdarma. To samé můžeme nabídnout v rámci dotační asistence podání žádosti.

Dále si připravte jakýkoliv doklad potvrzující vlastnictví bankovního účtu – může to být třeba poslední výpis z účtu, na kterém bude uvedeno vaše jméno, nebo smlouva s bankou o zřízení bankovního účtu. K žádosti budete též potřebovat potvrzení prokazující čerpání důchodu nebo příspěvku na bydlení.
K podání žádosti budete potřebovat elektronickou identitu - možno realizovat před bankovní identitu. Do informačního systému pro podání žádosti AIS SFŽP ČR se dostanete přes ikonku Podat žádost vpravo nahoře na webových stránkách Nová zelená úsporám - s tímto Vám pomůžeme při osobním jednání.

Po dokončení prací předložíte Zprávu o provedených opatřeních a fotografie realizovaných opatření. Zprávu o realizovaných opatřeních vám zdarma potvrdíme v rámci programu EKIS.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna tisk