Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.4.23 / dotaz č. 157709
Vyplatí se vlastně dotace na vchodové dveře a lze dotace využít na vedlejší vchodové dveře?
Dobrý den,

každá výměna vchodových dveří přinese nejenom úsporu energií, ale také zlepšení užitných vlastností samotného výrobku (těsnost, funkčnost).

Na vchodové dveře lze získat dotaci z programu Nová zelená úsporám LIGHT, při splnění dotačních podmínek. Stávající vchodové dveře musí být mezi interiérem a exteriérem. Vchodové dveře musí mít tepelně-izolační výplň a případné zasklení musí být provedeno izolačním 2-sklem nebo 3-sklem. Dotační částka je stanovena na 18.000,- Kč za jedny dveře. Dále žadatel musí být vlastníkem nemovitosti a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně, nebo žadatel v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení (není nutné, aby jej pobíral po celou dobu). Pokud tyto podmínky nesplňujete, tak od září se mají podmínky pro Novou zelenou úsporám měnit (zjednodušit) a na dotaci dosáhne více žadatelů.

Požádáním o dotaci z programu Nová zelená úsporám LIGHT ušetříte nemalé prostředky na pořízení vchodových dveří. Navíc peněžní prostředky z dotace dostanete předem a proto nemusíte mít celou částku na pořízení dveří.

Přeji hezký den
Odpovídá:  Ing. Jiří Nejezchleba - M-EKIS Břeclav, Ing. Jiří Nejezchleba tisk