Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

29.5.23 / dotaz č. 160998
Dobry den
V byte v cinzovnim dome v Bubenci mam stavajici 3x wafky a karmu. Nyni menime spaletova okna a chci instalovat kondenzacni kotel a rozvod do radiatoru po byte. Mam narok na nejakou dotaci? Tepelne cerpadlo v dome v pamatkove zone asi nepripada v uvahu
Dekuji za odpoved
Vážený pane,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

V současné době je možné čerpat dotaci pouze na nový zdroj - tepelné čerpadlo. Plynové kondenzační kotle nejsou podporovanými zdroji. V rámci stávajících možností pro byty a jejich vlastníky je na tepelné čerpadlo možnost žádat dotaci v programu Hlavního města Prahy - Čistá energie Praha (https://portalzp.praha.eu/jnp/cz/energetika_a_doprava/program_cista_energie_praha/index.html).
Pro návrh konkrétního systému, který by mohl být instalován i památkové zóně, by bylo vhodné zadat projekt projektantovi TZB obor vytápění, který by Vám pomohl s celkovým návrhem systému.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna,
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna
Téma:  Vytápění
tisk