Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.1.11 / dotaz č. 25381
Dobry den,

byli jsme u vas pred Vanoci na konzultaci ohledne zatepleni budovy. Ulice B. Smetany, 4 patra, cihlovy dům, 36,5 cm tloustka steny CDM cihly, 50 let stary.

Obracim se na vas s prosbou. Dostali jsme první nezavaznou cenovou nabidkou i s blizsim rozpisem polozek.

Zajima me:

Je takovyto rozpocet realny, co se tyce: ceny za materialy, celkove ceny, nebo je podhodnoceny nebo naopak nadhodnoceny?

Obsahuje takovyto rozpocet všechny polozky kompletni realizace nebo tam nektere polozky chybi?

Jsou pouzite materialy (polystyren 14 cm ad.) vhodne a dostatecne nebo by bylo mozne/vhodne pouzit i třeba mensi sirku izolantu (jak jsme se dozvedeli na 2 ze 4 konzultaci se stavebnimi firmami, mohlo by stacit i 10 cm izolantu)?



Jedna se mi zkratka o to, abychom mohli ty ruzne cenove nabidky kvalifikovane posoudit, abychom měli standardizovana vstupni data pro všechny a na zaklade takovych vstupnich dat zadat poptavku.

Pokud byste mi mohl na ty otazky odpovedet, byl bych vam velmi vdecny.

Jelikož není možné rozpočet zaslat přes tento formulář, zasíláme jej přímo na Váš email.

Dekuji.

Hezký den,

doporučuji Vám nechat si podle projektové dokumentace od nezávislého rozpočtáře staveb dle aktuálního ceníku stavebních prací a materiálů vypracovat položkový rozpočet.

Tak se dovíte, jaké jsou maximální ceny obvyklé a budete si moci porovnat cenové nabídky od různých firem (doporučuji oslovit alespoň tři firmy). Položkový rozpočet bez uvedených cen poskytnete firmám, aby vám ho ocenily. Tak budou mít všechny firmy stejné zadání.

Co se týká tloušťky tepelné izolace měla by v prvé řadě splnit požadavky norem (ČSN 73 0540-2), případně vyhovět podmínkám programu Zelená úsporám tak, aby byla splněna potřebná měrná potřeba tepla pro přiznání dotace. To by ale mělo být řešeno v projektu zateplení domu.


S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce ECČB

*Op200111*
Odpovídá:  Lubomír Klobušník* - EKIS České Budějovice Energy Centre tisk