Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.10.15 / dotaz č. 62759
Dobrý den,
na základě tel. hovoru bych Vás rád požádal o konzultaci/návod k odstoupení ze smlouvy s Comfort Energy.
Včera 12. 10. 2015 navštívili mou matku obchodní zástupci výše uvedené firmy. Během jejich návštěvy bohužel uzavřela/podepsala smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny/zemního plynu. Také jí byly spolu s tím prodány LED žárovky (5kusů) za zvýhodněnou cenu 1,- Kč. Během dnešního dne by měla být ještě kontaktována telefonicky. Po ukončení návštěvy jí byly ponechány tyto dokumenty: Všeobecné obchodní podmínky CE, Prohlášení zákazníka a poučení o jeho právech a povinnostech, Dokument "skrytě odkazující" na uzavření druhé smlouvy o zvýhodněné koupi LED žárovek a formulář "ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY A VRÁCENÍ LED ŽÁROVEK".
Děkuji Vám za vstřícnost.
Dobrý den,

v tomto případě je třeba odstoupit jak od kupní smlouvy, tak od smlouvy na dodávky energie. Od kupní smlouvy na žárovky je třeba odstoupit dle občan. zákoníku - doporučujeme vyplnit formulář, který vám podomní prodejce zanechal. Současně je třeba vrátit zboží, nejlépe v originálním obalu a samozřejmě neporušené.

Kromě toho je třeba odstoupit od smlouvy na dodávky energie, a to dle energetického zákona (par. 5, odst.2), který říká, že od smlouvy na dodávky energie lze odstoupit ještě 5 dnů před zahájením dodávek. Posílám vám vzory odstoupení na e-mail.

Odstoupení a žárovky zašlete nejlépe s dodejkou a doporučeně.

S pozdravem

Jana Poncarová
Odpovídá:  Mgr. Jana Poncarová* - EKIS Plzeň Ekowatt
Téma:  Legislativa
tisk