Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.11.15 / dotaz č. 64457
Dobrý den
V podmínkách podoblasti podpory C.3.3 – solární fotovoltaické systémy pro přípravu teplé vody s přímým ohřevem je uvedeno,že systém musí být umístěn na stavbě evidované v katastru nemovitostí.
Na http://stavba.tzb-info.cz/zelena-usporam-na-tzb-info/13476-prispevek-na-fotovoltaiku-pro-rodinne-domy-v-nove-zelene-usporam autor Mgr. Jiří Zilvar uvádí,že pro všechny podoblasti, tj. FVE systémy, které mohou získat podporu, je společné, že:
FVE bude umístěna na rodinném domku, nikoli např. na zahradě.
Budou-li splněné podmínky podoblasti podpory C.3.3, jestli panele budou namontované na střeše samostatně stojicích garáže, přístřešku atd., které nejsou častí RD, kde je umístěn bojler?
Dobrý den, ANO, pokud se Váš dotaz týká splnění obecných podmínek podoblasti podpory C.3.4, C.3.5 a C.3.6, pak je třeba zohlednit i hledisko majetkoprávních vztahů. Zde je podmínkou, že systém musí být umístěn na stavbě evidované v katastru nemovitostí. Není-li stavba evidována v KN, pak nelze podporu uplatnit. Doporučuji se ve Vašem konkrétním případě obrátit na zákaznickou linku programu 800 260 500.
Odpovídá:  Ing., Arch. Petr Vlasák* - EKIS Praha IKA tisk