Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.1.16 / dotaz č. 65083
Dobrý den,
potřebovali bychom poradit jak se bránit hluku. V našem paneláku, který je v SVBJ noví sousedé (majitelé) nad námi provedli rekonstrukci bytu včetně podlah. Domnívám se, že především svépomocí, neboť trvala 7 měsíců. Nyní je vše slyšet, především kroky, ale i hovor i jakákoliv činnost. Nikdy před tím za dobu 17 let nebyl hluk tak hrozný. Zvláště když jejich denní rytmus je jiný a končívá běžně kolem 02 hod ráno. My vstáváme do zaměstnání v 5.40 hod. Děkuji.

Dobrý den,
Váš dotaz se vymyká problematice, k níž je určen tento server, a patří do oblasti občansko právních sporů. Právní oporu a poradenství Vám doporučuji hledat spíše na serverech zabývajících se problematikou SVJ nebo bytových družstev.
V této souvislosti Vás odkázuji na moji odpověď k dotazu č. 65062, který se zabývá stejnou tématikou. Tuto odpověď mohu doplnit pouze konstatováním, že technické řešení, které byste eventuálně chtěl realizovat pouze ze strany svého bytu, by bylo technicky i finančně značně náročné a v žádném případě nebude schopno řešit problém tak, aby byly zcela eliminovány následky neodborné rekonstrukce výše zmíněného bytu.
S pozdravem,
Ing. Jiří Malkovský
Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský* - EKIS Hradec Králové ALKA-RPK tisk