Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

23.12.16 / dotaz č. 76668
Dobrý den, chystáme se na stavbu pasivního domu. Zatím jsme ve fázi příprav, budeme žádat i o dotaci a vím, že je potřeba mít i blower door test. Můžete nám doporučit firmy na jihu čech které toto měření provádí? Děkuji.
Dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz.

Vzhledem k tomu, že poradenství EKIS má být nezávislé bez doporučování konkrétních firem, mohu v odpověď na Váš dotaz sdělit:
Při zadání do vyhledávače „blower door test jihočeský kraj“ se objevily dvě firmy. Jedna z Českých Budějovic, jedná se de facto o pobočku, resp. technické a obchodní zastoupení velké firmy, která vyrábí mimo jiné těsnící pásky. Testy skutečně provádějí již několik let, disponují potřebným zařízením. Druhá je z Písku, patrně se specializuje na NED a PAD domy.
V zásadě je jedno, kdo test provede. Je možné konzultovat i s osobami nenavázanými na větší nebo dodavatelské firmy. Častým přednášejícím na odborných seminářích je například Mgr. Stanislav Paleček, nezávislý diagnostik, Blower door test - Termovize – Radon – nalezeno ve vyhledávači „blower door test nezávislý diagnostik“

Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č. Budějovice.