Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.3.17 / dotaz č. 78156
Dobrý den,
koupili jsme dům z roku 1945, má vyměněná okna, nezateplený, ztráty 27 kW. Na vnější zateplení zatím nejsou prostředky. Odstranili jsme veškeré staré podlahy, budeme dělat komplet nové, které zateplíme, taktéž zateplíme stropy, střechu. Stojíme před rozhodnutím výběru otopné soustavy a zdroje tepla.
Vzhledem k tomu, že se možnosti kotlíkových dotací omezily pouze na kotle na biomasu a tepelná čerpadla, uvažujeme o kotli na pelety z důvodu automatického provozu. Skladovacího místa máme spoustu. Chtěli bychom ale zároveň v přízemí podlahové topení a v patře radiátory. Je to vhodná kombinace? Jaká varianta a kombinace vytápení popsaného objektu je dle Vašeho názoru nejlepší? Potřebujeme co nejekonomičtější provoz a zároveň bychom rádi využily možnost dotací, pokud to vyjde. Pokud dotace nevyjdou, bylo by vhodné instalovat spíše plynový kotel? Přípojka je k dispozici.
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Dobrý den,
pokud by Vám to vyhovovalo, můžeme se domluvit na osobní konzultaci, buď u Vás, nebo u nás v poradně. Příští týden by to připadalo v úvahu v pondělí a ve středu od 13:00 hod - 17:00 hod. Jak by se Vám to hodilo?
děkuji¨
s pozdravem
J.Sedláček
Odpovídá:  Ing. Jiří Sedláček - EKIS Český Brod
Téma:  Vytápění
tisk