Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.3.17 / dotaz č. 78762
Dobrý den, ve čtvrtek jsem podepsala u mě doma smlouvu s Comfort Energy. Poté jsem na internetu našla samé negativní recenze. Mohla bych vás poprosit o pomoc ? Jak odstoupit od smlouvy? Žárovky mám zabalené a neporušené. Předem moc děkuji
Dobrý den,

pokud budete od smlouvy podepsané při podomním prodeji odstupovat, můžete tak učinit do 14 dnů podle občanského zákoníku (par. 1829). Případně můžete po uplynutí této lhůty využít ustanovení v energetickém zákoně, kdy lze odstoupit ještě po zahájení dodávky. Vzory odstoupení najdete na stránkách Energetického regulačního úřadu: https://www.eru.cz/informacni-centrum/zmena-dodavatele/vzory-odstoupeni-od-smlouvy. Odstoupení zasílejte vždy písemně (poštou), doporučeně (nejlépe s doručenkou - přijde vám informace o tom, že adresát převzal zásilku).

Pokud jste dostala žárovky "zdarma" je pravděpodobné, že podobně jako v jiných případech na ně byla podepsána kupní smlouva. Je nutné odstoupit také od této kupní smlouvy (formulář bývá od dodavatele většinou přiložen). A žárovky samozřejmě vrátit - zaslat zpět na adresu firmy.


S pozdravem

Jana Poncarová, Karel Srdečný
Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt
Téma:  Elektřina
tisk