Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

28.4.17 / dotaz č. 79717
Dobrý den,

měl bych dotaz zda je možné čerpat dotace pro podniky s.r.o.

Jedná se o výměnu stávajícího osvětlení halogenove svítidlo 2x58w 100Ks roční spotřeba 24641kWh

za Led svítídlo 100ks spotřeba 11258 kWh/rok

Prosím o informace a potřebné dokumenty

S pozdravem
Tomis Martin
Dobrý den,

na projekty energetických úspor je v současnosti možné čerpat dotace z Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK). V rámci druhé výzvy programu podpory "Úspory energie" je zde alokovaných 11 mld. Kč pro projekty úspor energií ve velkých, středních i malých podnicích. Ukončení příjmu dotací je až březen 2018, tedy je dost času na podání žádosti. Společnosti s ručením omezeným jsou oprávěnými žadateli, nicméně jsou zde sektory, které nejsou podporovány, zde vypsáno v části "B". (https://www.agentura-api.org/wp-content/uploads/2016/11/%C3%9Aspory-energie-II-v%C3%BDzva_P%C5%99%C3%ADloha-%C4%8D.1_-Kategorie-CZ-NACE.pdf)

Výměna osvětlení za energeticky účinnější soustavu je obecně uznatelným projektem této výzvy. V rámci povinných příloh k žádosti je potřeba nechat vypracovat energetický posudek, ve kterém energetický specialista zhodnotí míru úspory energie.

Veškeré informace k výzvě naleznete zde: https://www.agentura-api.org/programy-podpory/uspory-energie/uspory-energie-vyzva-ii/
Potřebné dokumenty jsou ke stažení ve spodní části webové stránky. Vzhledem k tomu, že podávání žádostí a jejich následná administrace je velmi složitý proces, velmi doporučujeme najít si pro tuto činnost dodavatele, který vás provede celým procesem a profesionálním přístupem a zkušenostmi zvýší vaši šanci uspět se žádostí.

S pozdravem,
Róbert Máček
Odpovídá:  Ing. Robert Máček* - EKIS Ostrava Enviros
Téma:  Osvětlení
tisk