Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.5.17 / dotaz č. 80596
Dobrý den,

v minulých dnech, jsem Vás kontaktovala telefonicky, ale měla jsem napsat zde.

Obracím se na Vas s prosbou o pomoc. Před 3.týdny byli u mě doma podomní prodejci elektřiny. Podepsala jsem s nimi smlouvu a jako "dárek" od nich dostala sadu 5 LED žárovek. Jedná se o společnost Comfort Energy.

Ovšem samozřejmě, že o těchto podvodech jsem se dozvěděla až poté, co jsem měla smlouvu už podepsanou a žárovky mi byly předány.

Můj dotaz tedy zní : Jak odstoupím od smlouvy na dodávku elektrické energie. Jediné, co mám za papír a co mi dali přímo ke smlouvě je formulář : Odstoupení od smlouvy a vrácení LED žárovek. Ale nejspíš by měla být i nějaký formulář na odstoupení ohledně dodávky elektrické energie,která je podle všechno u ČEZ Distribuce, a.s.

Od smlouvy mohu odstoupit do 30.dnů a byli zde 13.4.2017. Čili abych jim vrátila LED žárovky a odstoupila od všeho a byla zpět u INNOGY.

Mnohokrát děkuji za pomoc. A přeji příjemný den.
Dobrý den,

od smlouvy podepsané při podomním prodeji můžete odstoupit běžně podle občanského zákoníku do 14 dnů od podpisu smlouvy, nebo podle energetického zákona ještě 15 dnů po zahájení dodávek. Pokud dodavatel uvádí v obchodních podmínkách, že můžete odstoupit do 30 dnů od podepsání smlouvy, platí toto. Jak správně uvádíte, je třeba vrátit také LED žárovky (na ty bývá uzavřená většinou kupní smlouva). Žárovky je nutné zaslat zpět společnosti společně s odstoupením od kupní smlouvy i od dodávek.

Doporučujeme kontaktovat také vašeho stávajícího dodavatele a informovat ho o celé situaci.

Vzory odstoupení od smlouvy na dodávky elektřiny najdete zde: https://www.eru.cz/informacni-centrum/zmena-dodavatele/vzory-odstoupeni-od-smlouvy

Odstoupení odesílejte vždy písemně, poštou, a to nejlépe s dodejkou doporučeně.

S pozdravem

Jana Poncarová, Karel Srdečný
Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt
Téma:  Elektřina
tisk