Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.9.17 / dotaz č. 85626
Dobrý den,prosím o odbornou odpověď na dotaz: Jaké tepelné čerpadlo je na našem trhu /ČR/ nejsolidnější,to jest,aby bylo co nejméně poruchové,výkonné a aby vodu v topném systému ohřálo na 70-75°C.Samozřejmně se myslí bez zapnutí elektické patrony.Mám tepelné ztráty na domku cca 15 -17 KW.Doposud mně řada firem nabízela čerpadla 10 nebo 12 KW,ovšem po prostudování prospektů a po ověření u majitelů,kteří si čerpadla pořídili jsem dospěl k názoru,že si pořídili velmi drahé přímotopy.Píše se v prospektech,že Tep.čerpadlo voda - vzduch dokáže pracovat a tím ohřát teplou vodu do topnéo systému do 60-70 °C .A to prosím bez zapnutí přímotopu až do mínus 20°C venkovní teploty.Bohužel jsem na horách se přesvědčil při mínus 4°C automaticy se zaply přímotopy a světe zboře,opravdu to místnosti vytopilo na cca 22°C .Jenom ž e já drahý přímotop nepotřebuji a proto se na Vás obracím o seriozní radu,odpověď a případně o doporučení.

Díky,s pozdravem a přáním pěkného dne
Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz a v návaznosti na něj uvádím následující:
Ve Vašem případě by se jednalo o některé z vysokoteplotních čerpadel. Jedná se o kaskádovou technologii, ve venkovním čerpadle je chladivo R410H a ve vnitřní jednotce chladivo R134a.
Těmto požadavkům vyhoví některé z čerpadel Daikin, Enbra, Viessmann.
Na výstavě FORARCH bude pro Vás možnost najít vhodného partnera pro dodávku Vámi požadovaného TČ s parametry pro Váš dům. Výstava se koná v termínu 19. - 23.9. na výstavišti EXPO PRAHA - Letňany.

S pozdravem

Ing. Josef Šťastný
Odpovídá:  Ing. Josef Šťastný* - EKIS České Budějovice Energy Centre
Téma:  Vytápění
tisk