Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.10.17 / dotaz č. 86862
Dobrý den,
plánujeme výstavbu rodinného domu s tepelným čerpadlem - vzduch voda a rekuperací. Rádi bychom získali dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám, případně z jiného probíhajícího programu. Prosím o radu do jakého dotačního programu je možné tuto stavbu zařadit, jaké jsou požadavky na zařazení a jakým způsobem o dotaci žádat. Předem děkuji.
Přeji dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz.

V rámci programu Nová zelená úsporám je možné získat dotaci na novostavbu v podoblasti B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností. Novostavba však musí splňovat některé požadavky definované výzvou, které je nejlépe ověřit již ve fázi projektu. Podrobnější informace najdete zde: www.novazelenausporam.cz.

Pokyny pro podání žádosti pak zde: http://www.novazelenausporam.cz/zadatele-o-dotaci/rodinne-domy/3-vyzva-rodinne-domy/jak-pozadat-o-podporu-krok-za-krokem-3-vyzva/

Dotaci přímo na nákup tepelného čerpadla při výstavbě nového domu podle mého názoru získat nelze. Probíhající programy podpory umožňují pouze výměnu neekologického zdroje tepla za jiný (např. za tepelné čerpadlo).

S pozdravem
Miloš Muller
Karel Fraňa


Odpovídá:  Ing., Ph.D. Miloš Müller* - EKIS Liberec Energoprofi tisk