Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.11.17 / dotaz č. 89142
Dobrý den, chtěla bych se informovat na odborného poradce na zpracování projektu zateplení bytového domu v okolí Českých Budějovic.
Děkuji za Váš čas.
Hezký den,

projekt na zateplení bytového domu by Vám měl umět zpracovat každý stavební projektant, který má autorizaci a projekt by měl být zpracován v souladu se stavebním zákonem, platnými normami i patřičnými předpisy. Bohužel nelze v Č.Budějovicích na zateplení žádat o dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám (NZÚ), neboť je zatím pouze pro Prahu. Viz podmínky dotace na http://www.novazelenausporam.cz/zadatele-o-dotaci/bytove-domy/.

Projektanty najdete například na stránkách ČKAIT (ČESKÁ KOMORA AUTORIZOVANÝCH INŽENÝRŮ A TECHNIKŮ ČINNÝCH VE VÝSTAVBĚ) viz:
http://www.ckait.cz/autorizovane-osoby

nebo energetické experty, kteří jsou většinou také z řad projektantů a najdete je na sránkách MPO: https://www.mpo-enex.cz/experti/

Pokuste se tedy najít projektanta na výše uvedených intrenotových adresách. Zkušenosti s projekty na zateplení mí i náš kolega.

Při výběru se zaměřte na termíny dodání projektu a na ochotu pomoci Vám s vyřízením patřičných formalit na stavebním úřadě, či při výběru realizační firmy.

S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce
Odpovídá:  Lubomír Klobušník* - EKIS České Budějovice Klotherm tisk