Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.12.17 / dotaz č. 89551
Dobrý den, máme problém s vlhkostí v bytě.
V rohu místnosti jednoho pokoje se ve výšce dvou metrů tvoří při intenzivním dešti vlhká mapka o velikosti 20 x 30 cm, v rohu místnosti není žádný nábytek , okno od této mapky je ve vzdálenosti cca 2,5m. Po nahlášení závady na družstvu, se do bytu dostavil klempýř, který poté zkontroloval střechu, okapy i parapety a konstatoval, že vše je v pořádku. Ukončil to větou," taky jsem to v bytě měl , ale nezbavil jsem se toho-odstěhoval jsem se", mě moc nepotěšila. Pro upřesnění jde o starší panelový dům o 5.patrech, já bydlím v rohovém bytě ve 4.patře, dům byl revitalizován tj. nově (cca 3 roky) zateplen, po výměně plast.oken, nikdo jiný tuto závadu v domě nemá. Můžete mi prosím poradit co dělat, moc děkuji za každou radu..,hezký den
Dobrý den,
z popisu je těžké přesně poradit. Ideální by bylo pozvat odborníka přímo na místo. Možnou poruchu může zjistit termovizní měření, které může odhalit poruchy v okolí vlhnoucí konstrukce. Jestliže píšete, že se to projevuje po deštích mohlo by být vidět kudy se voda dostává do konstrukce a jak putuje.
Napadají mě možnosti jako nějaká původní kabeláž k anténám, o které už nikdo neví, nebo viditelné větrací otvory ve fasádě, které mohou být i o kus dále a voda se pak šíří v konstrukci.
Opravdu takto od stolu poradit přesně nejde. Zkuste domluvit příjezd odborníka z nejbližších středisek Ekis.
Odpovídá:  Ing. Milan Szotkowski - EKIS Třanovice C.E.I.S. (Český Těšín) tisk