Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.4.18 / dotaz č. 92984
Dobrý den, tento měsíc mi přišlo vyúčtování za rok 2017 a přišel nedoplatek, v bytě jsem v podnájmu. Za půl roku, co v bytě bydlím, ke mě nikdo nepřišel na odečet tepla, lísteček nebyl ani na dveřích, ani ve schránce, nevěděla jsem o odečtech tepla. Na všechny hlášené odečty (vody) jsem doma byla,ale tohle mě úplně obešlo a tak mám šílený nedoplatek tepla a co teď s tím? Platit za to, že mě někdo odbyl a nepřišel ani podruhé..? Děkuji za odpověď
Dobrý den,

Odpovídám Vám na Váš dotaz ohledně vyúčtování tepla.

K Vašemu dotazu uvádím, že by bylo dobré, kdyby jste mi zavolala na níže uvedené číslo a nebo mě můžete i osobně navštívit.

Z Vašeho dotazu není totiž zřejmé o jaký byt se jedná (družstevní ?, SVJ ? atd.), jestli máte na radiátorech indikátory atd., kdo Vám vlastně teplo účtuje atd.

Obecně lze ale říci, že spotřeba z indikátorů se dá odečíst radiovým způsobem za dveřmi, aniž by k Vám někdo chodil.

Takže to, že u Vás nikdo nebyl a nikdo Vás nekontaktoval, nevadí.

Co se týče vyúčtování, je třeba si uvědomit, že zima v Hradci Králové byla dle denostupňů v roce 2017 větší než v roce 2016 (je zajímavé, že v HK byla větší než v Pardubicích), takže doplatek může být z tohoto důvodu.

Zálohy byly nastaveny zřejmě na období mírnějších zim a menší spotřeby. Pokud se Vám vyúčtování nezdá, můžete ho reklamovat a nechat si ho vysvětlit.

Takže na základě Vašich informací asi takto. Když tak volejte a nebo se stavte po telefonické domluvě.

Přeji Vám hezký den!


Odpovídá:  Ing. Milan Vich* - EKIS Pardubice ETIK tisk