Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.5.18 / dotaz č. 93794
Dobrý den,na základě tel.hovoru upřesňuji údaje.Mám zájem o hybridní čerpadlo Dajkin s průtokovým ohřevem TUV o výkonu 8 kW/tepelko venkovní,vnitřní a kondenzační plyn.kotel/.Bez fce chlazení.
Dům má porotherm 50 cm,je nově zateplen a nová okna.Obytná plocha 175m2 a výška stropu 240cm.
Nyní vytápím dřívím,příp.uhlím s kotlem emisní tř.1.Možno je vytápět i plyn. kotlem Dakon,který dosluhuje.TUV nahřívám 2.elekr.bojlery.
Po instalaci chci později požádat o kotlíkovou dotaci 3.výzvy.
Děkuji za nabídku a konzultaci.
Hezký den,

z Vašich údajů o domě, které jste zde popsal a sdělil i do telefonu lze přepoklídat, že teplná ztráta domu je do deseti kW a proto Vámi uvažované níže uvedené zdroje tepla jsou na pokrytí tepelných ztrát i pro ohřev užitkové vody výkonově dostačující.

Jedná se o hybridní tepelné čerpadlo Daikin s průtokovým ohřevem TUV o výkonu 8 kW (vnitřní jednotka hybridního tepelného čerpadla 8 kW pro vytápění určená pro kombinaci s plynovým kondenzačním kotlem, která je hydraulicky vybavená výkonným oběhovým čerpadlem a membránovou expanzní nádobou, bezpečnostní sadou s pojišťovacím ventilem, monitorem průtoku a lapačem nečistot). Dále je potřebná venkovní jednotka Daikin (s invertorovým tepelným čerpadlem v provedení jako kompresorová/kondenzační jednotka s invertorovým řízením). Dalším potřebným prvkem pro zajištění automatického provozu je uživatelské rozhraní (řídící jednotka), jež slouží jako dálkové ovládání tepelných čerpadel vzduch-voda, včetně funkcí pokojového termostatu. Zahrnuje časovače pro topení, chlazení a ohřev užitkové vody. Tím jsou zajištěny stabilní teploty v místnostech pro vyšší pohodlí a správná teplota užitkové vody pro vyšší efektivitu.

Nízkoteplotní systém Daikin Altherma využívá řadu účinných kompresorů, které mají nízký elektrický příkon i při maximálním výkonu. To vede k dosažení optimální účinnosti a vynikajícím provozním parametrům. Každá výkonová třída má individuálně navržený kompresor s optimálním výkonem, aby se zabránilo předimenzování.Vnitřní jednotka a kondenzační plynový kotel se speciálním dvojitým tepelným výměníkem pro vytápění a průtokový ohřev užitkové vody má dostatečný tepelný výkon (vytápění při teplotním spádu 80/60°C- výkon 7,6 až 27 kW).

Ceny uvedených zařízení včetně DPH 21% jsou následující:

Kondenzační plynový kotel pro hybridní tepelné čerpadlo ................... 62 tisíc korun
Vnitřní jednotka hybridního tepelného čerpadla 8 kW ....................... 44 tisíc korun
Venkovní jednotka hybridního tepelného čerpadla 8 kW pro vytápění... 66 tisíc korun
Uživatelské rozhraní (řídící jednotka) ................................................ 4 tisíc korun

Ceny výše uváděných zařízení s montáží budou počítány s DPH 15% + cena montážní práce. Rád Vám zodpovím Vaše další dotazy.


S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce