Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.6.18 / dotaz č. 94198
Dobrý den,
chtěl bych poradit při návrhu vytápění pasivního domu typ Flexi od firmy Lias Vintířov k.s. - www.djt.cz. Zastavěná plocha je 85,02m2, podlahová plocha 125m2, 1.NP 64m2 / 2.NP. 61m2, valbová střecha. Dům bude postaven s orientací obytných místností na jih na č.parcely 165/446 v obci Jenišov okres Karlovy Vary. Moje idea je elektrické podlahové vytápění pomocí folií nebo kabelů od firmy Fenix. Ohřev TUV pomocí zásobníku s integrovaným tepelným čerpadlem od firmy Buderus. Dalším zdrojem tepla by měly být krbová kamna určená do pasivních domů a v domě bude instalováno řízené větrání s rekuperací tepla doplněno o cirkulaci tepla a přichlazování bez ohřevu TUV od firmy Atrea. Je tento návrh průchodný pro udělení stavebního povolení a pro dotaci nová zelená úsporám? Do konce roku 2018 bych chtěl mít stavební povolení a do konce roku 2019 bych chtěl bydlet. Děkuji za odpověď. S pozdravem Ivan Veber
Dobrý den
dívala jsem se do katalogu na tento dům - je avizováno že je projektován v pasivním standartu, takže by mělo být dáno do dodavatele že vyhoví podmínkám NZU.
Vzhledem k tomu, že jako vedlejší zdroj vytápění - krbová kamna, je podle podmínek dotace NZU možné počítat pouze pouze 20%, obávám se, že by v případě elektro vytápění nevyšlo NPE.
Pro stavební povolení si myslím že by to průchodné mohlo být. Doporučuji obrátiti se na dodavatele, který má k dispozici výpočty a snadno, změnou zdroje v průkazu PENB, toto může ověřit.
S pozdravem
Mgr.Eliška Coufalová
Odpovídá:  Mgr. Eliška Coufalová* - EKIS Klášterec nad Ohří tisk