Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.8.18 / dotaz č. 97353

Již jsem Vás informoval o problémech s Aukcemi, které mě vysoutěžili Lidovou energii, a s Bohemia energy. Především u dodávky plynu, kde došle ke zdvojení a aktivaci ve stejný den. Bohemii energy jsem zaslal zrušení smlouvy v zákonné lhůtě, které neakceptovali protože Lidová energie poslala aktivaci dříve! a hned mě poslali deaktivační poplatek. Každá komunikace s oběma dodavateli byla negativní i Vaše doporučení o podílu Lidové energie na vzniklé škodě, nebo vrácení zpět k Bohemii energy neprošlo. Jen se vymlouvají /např. žádost nebyla podepsaná-byla, nepodepsanou mám doma./ O tom se zmínili až nyní, vše žádané , smlouvu nacionále, i potřebná čísla obdrželi / Odpovědi -příloha .Jsou ještě nějaké možnosti?
Dále bych chtěl ještě upozornit na nesrovnalosti s ukončením aktivace plynu u Bohemii Energy, kde se domnívám, že by mohly nastat problémy.
Děkuji.

Vážený pane,

Jak situaci popisuje, zdá se, že došlo k situaci, kdy jste měl s jedním dodavatelem podepsanou smlouvu na dobu určitou a zároveň jste podepsal závaznou přihlášku do aukce energií, zprostředkovatelská společnost poté podala výpověď u dodavatele dříve, než umožňovala smlouva, a ten požaduje sankce. Pokud jste ovšem podávali výpověď u dodavatele v termínu sjednaném ve smlouvě, měl by ho akceptovat bez sankcí. Pokud už je situace tak komplikovaná, jak popisujete, dodavatel s vámi nekomunikuje, resp. vymlouvá se, doporučujeme vám obrátit se přímo na Energetický regulační úřad, pokud řešíte potíže se zprostředkovatelem aukce, tak přímo na Českou obchodní inspekci. Jen podotýkám, že jsme společně zatím ještě nekomunikovali – viz váš odkaz ohledně doporučení o podílu Lidové energie a další.

S pozdravem

Jana Poncarová, Karel Srdečný
Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt tisk